Lekeli Cilt Bakım Rutini Rehberi

0 yorum

Lekeli ciltlerin tedavi arayışının ve lekeleri azaltmanın veya yok etmenin sabır isteyen bir süreç olduğunun farkındayız. Derin bir nefes aldık ve cildimizde oluşan lekelerin tedavisi için ilk adım olan cilt bakım rutini oluşturma adımını sizler için yazmaya karar verdik. Lekeli cilt bakımının düzen ve sabır isteyen bir süreç olduğunu tekrardan hatırlatıyor ve Lekeli Cilt Bakım Rutini Rehberi’ne ilk olarak lekelerle ilgili biraz bilgi vererek başlamak istiyoruz. 

Peki Cilt Lekeleri Neden Olur?

Cildimizde, cilde rengini veren pigment melanin maddesi bulunur. Melanin ise melanosit hücrelerinde bulunan karmaşık bir polimerdir. Bazen mleanosit hücreleri gruplar oluşturarak cilt yüzeyinde leke, ben, çil ve farklı cilt renklenmelerini oluşturabilir. Çoğu kişide melanin eşit olarak dağılır. Ancak bazı durumlarda, ciltte çok fazla, çok az veya hiç melanin mevcut olmaması durumunda renk değişimleri oluşur. 

Cildimizde oluşan lekelerin birçok nedeni vardır. Bu nedenlerin başlıcaları; 

Genetik yapı

Yanlış beslenme

Kirli hava

Güneşin zararlı ışınlarına uzun süre maruz kalmak

Yaşlanma

Sivilce ve siyah noktalar

Doğum kontrol hapları ve kortizon kullanımı ve

Hamilelik gibi hormonal değişiklikler gibi etken faktörler ciltte lekelenme yapabilirler.

Kimyasal veya yanlış ürün kullanımı nedeniyle de ortaya çıkabilen bu lekelerin tedavisi için cildin düzenli olarak temizlenmesi ve bakımının yapılması gerekir.

Leke Tedavisi için Bakım Ürünlerini Kullanmadan Önce:

Cilt lekelerini tedavi etmek ve gidermek sabır isteyen bir süreçtir. Bu süreçte düzenli cilt temizliği ve bakımı oldukça önemlidir. Tedaviye başlamadan önce dermatoloğunuza danışmanın önemini hatırlatmak isteriz. Cilt tipinize uygun olmayan klinik uygulamaları, kimyasal peelingler veya maskeler cildinizin yapısını bozmanın yanında, yeni leke oluşumuna davetiye çıkarabilir ve geri dönüşü daha zor olan sonuçlar ortaya çıkabilir.

Şimdi eğer hazırsak 1. Adımdan başlayalım:

1. Adım: Temizlik

Bir cilt bakımı rutininin en önemli adımı olan cilt temizliği ile başlıyoruz.  Lekeli ciltler için, leke tedavisine yönelik yüz yıkama jelleri, yüz yıkama köpükleri ve miseler sular bulunuyor. Bizim sizin için önerdiğimiz ürünler: 

Bioderma Pigmentbio Foaming Cream

Bioderma Pigmentbio Foaming Cream; leke sorunu yaşayan hassas ciltlerin aydınlanması ve leke görünümünün azaltılması için özel olarak geliştirilmiş peeling etkili bir yüz temizleme jeli. AHA açısından zengin formülü sayesinde cilt doğal ışıltısını tekrara kazanırken derinlemesine temizliyor. İçeriğindeki nemlendirici birleşenler sayesinde cildi kurutmadan temizliyor.

Bioderma Pigmentbio Foaming Cream

Esthederm Esthewhite Cleansing Foam

Esthederm Esthewhite Cleansing Foam; kusursuz cilt tonu için temizleyici bir köpük alternatifi. Hafif ve narin köpük yapısıyla cildi temizlerken, aynı zamadan aydınlatmaya yardımcı oluyor. Ciltte kusursuz ozmos oluştururken, melanin üretimini dengeliyor. Sonuç: daha eşit bir cilt tonu ve genç bir cilt.

Esthederm Esthewhite Cleansing Foam

Bioderma Pigmentbio H2O

Bioderma Pigmentbio H2O; Yoğun leke sorunu yaşayan hassas ciltlerin aydınlanması ve leke görünümünün azaltılması için özel olarak geliştirilmiş durulama gerektirmeyen temizleyici bir misel su. Bu misel su cildi derinlemesine temizlerken cildi dış etkenlerden koruyor. Formülündeki miseller cildi derinlemesine arındırıyor. Özel içerik birleşimiyle ciltte leke oluşumunu önlemeye yardımcı oluyor.

Bioderma Pigmentbio H2O

2. Adım: Tonik

İkinci adımımız ise tonik. Özellikle hafif soyucu özellikteki tonik ve losyonlar ile leke görünümünü azaltmaya yardımcı içerikli tonikler Lekeli Cilt Bakım Rutini'nde oldukça büyük rol oynuyor.

Filorga Oxygen Peel

Filorga Oxygen Peel; Yoğun pürüzsüzleştirme ve peeling etkisine sahip bir losyon. Özel formülündeki 6 asitten oluşan(Glikolik asit, Phytic asit, Sitrik asit, Salisilik asit, Mandelik asit, Glukonolakton) mikro peeling kokteyli sayesinde cildi nazikçe soyuyor. Ciltteki lekeler, çizgiler ve gözenekler üzerinde etki gösterirken, cilt tonunu eşitleyerek daha sağlıklı bir görünüm sağlıyor ve cildi pürüzsüzleştiriyor.

Filorga Oxygen Peel

Caudalie Vinoperfect Leke Karşıtı ve Işıltı Verici Glikolik Esans

Caudalie Vinoperfect Leke Karşıtı ve Işıltı Verici Glikolik Esans; içeriğindeki glikolik asit ise cildi ölü cilt hücrelerinden arındırıyor ve cildin yenilenme sürecine katkıda bulunuyor.

Caudalie Vinoperfect Leke Karşıtı ve Işıltı Verici Glikolik Esans

3. Adım: Serum

Aslında leke tedavisi sürecinde en çok yardım alacağımız adım serum adımı. Bunun için ise düzenli kullanımda çok güzel sonuçlar vermiş serumlar bulunuyor. Serumu tonikten sonra kullanmak çok güzel bir rutin. Çünkü tonik cildi bir sonraki adıma çok güzel hazırlıyor. Lekeli ciltler için serum, bazen leke tedavisinin tek ürünü bile olabiliyor. Bu yüzden bu adımda seçeceğiniz serum çok büyük önem taşıyor.

La Roche Posay Pigmentclar Serum

Yoğun leke sorunu olan ciltler için özel olarak geliştirilmiş cilt bakım serumudur. Formülündeki aktif içerikler sayesinde ciltteki lekelerin görünümünü azaltır, yeni leke oluşmasını engeller.

La Roche Posay Pigmentclar Serum Leke Serumu

Caudalie Vinoperfect Işıltı Veren Leke Karşıtı Set

Caudalie Vinoperfect Işıltı Veren Leke Karşıtı Set Caudalie'nin kült ürünü Vinoperfect Serum'un yanında Köpük Temizleyici ve Glikolik Maske hediyelerinden oluşuyor. Vinoperfect Radiance Serum - Leke Karşıtı Sreum ciltteki lekeleri azaltırken yeniden oluşmasını engeller. Güçlü formülü sayesinde cilt aydınlık ve ışıltılı bir görünüm kazanır.

caudalie vinoperfect leke serumu

Filorga Pigment Perfect

Filorga Pigment Perfect Koyu Leke Giderici Serum, tüm cilt tiplerine uygun ciltteki koyu lekelerin görünümünü azaltan serumdur. Özel formülü sayesinde cildin renk bütünlüğünü sağlar. Ciltteki ton eşitsizliğinin giderilmesine yardımcı olarak daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasına destek olur. Ciltteki pigment dokularındaki bozulmaları tedavi eder. Cilt yapısını pürüzsüzleştirir ve cildi aydınlatır

Filorga Leke Serumu

Esthederm Esthewhite Anti-Dark Spots Serum

Ciltteki koyu lekelerin tedavisine, ışıltı ve canlılık kaybına yardımcı serumdur. Özellikle sigara kullananlar için tavsiye edilir. Cilt görünümündeki düzensizlikleri çok kısa sürede düzeltmeyi ve tedavi etmeyi hedefler. Formülündeki aktif beyazlatıcı bileşenler ve yüksek konsantrasyonlu C vitamini sayesinde yerleşmiş pigmentlerin soyulmasına yardımcı olur ve cildi aydınlatır. Cilt tonunu eşitler. Pipment lekelerinin büyüklüğünü ve yoğunluğunu kalıcı olarak azaltır. Cilde ışıltı ve aydınlık verir. Ciltteki tahriş ve kızarıklıkları yatıştırarak önler. Cildin hayati fonksiyonlarını ve hücresel faaliyetlerini arttırırken, gençliğini korumaya yardımcı olur. Serideki tüm ürünlerin etkinliğini arttırır.

Esthederm Esthewhite Anti-Dark Spots Serum

Bioderma Pigmentbio C-Concentrate

Yoğun leke sorunu yaşayan hassas ciltlerin aydınlanması ve leke görünümünün azaltılması için özel olarak geliştirilmiş peeling etkili bir serumdur. Bu özel serum içeriğindeki Lumi Reveal Teknolojisi patenti ile cildin doğal ışıltısına tekrar kavuşmasına ve kahverengi leke görünümüne neden olan etkilerin azaltılmasına yardımcı olur. Formülündeki güçlü Vitamin C sayesinde kahverengi lekelerin görünümünü azaltır ve tekrar oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

Bioderma Leke Serumu

Nuxe Expert Anti Taches Serum

Nuxe Expert Anti Taches Serum Nuxe Expert Leke Karşıtı Serum, lekeli ciltler için özel olarak geliştirilmiş, leke görünümünü azaltmaya yardımcı serumdur. Leke kaynağı ne olursa olsun tüm lekelerin renginde ve büyüklüğünde 2 haftada gözle görülür azalma sağlar. 

Nuxe Expert Anti Taches Serum

La Roche Posay Saf C Vitamini Serumu

İçeriğindeki %10 Saf C vitamini sayesinde cilde antioksidan etki sağlar ve kırışıklık oluşumunu engeller. Ciltte leke oluşumunu engeller, var olan lekelerin azalmasını sağlar. Cildin parlak ve canlı görünmesini sağlar.

La Roche Posay Saf C Vitamini Serumu

 4. Adım: Nemlendirici

Nemlendirici adımında, leke tedavisine destek etken maddeleriyle zenginleştirilmiş bir nemlendirici kullanmak lekeleri azaltmakta sürecinde büyük bir etken. Lekeli ciltler için nemlendirici çeşitleri genel olarak cilt tonunu eşitlemek ve pigmentasyonu düzenlemek üzere içerikler bulundururlar. Güneş kremi adımı ile birleştirmemek kaydı ile güneş koruyucu SPF içeren nemlendirici kremler de bu adımda tercih edilebilir. Lekeli ciltler için nemlendirici seçimlerimiz ise aşağıda.

Bioderma Pigmentbio Daily Care SPF 50+

Yoğun leke sorunu yaşayan hassas ciltlerin aydınlanması ve leke görünümünün azaltılması için özel olarak geliştirilmiş aydınlatıcı ve güneşten koruyucu gündüz bakım kremidir. Bu bakım kremi içeriğindeki Lumi Reveal Teknolojisi patenti ile cildin doğal ışıltısına tekrar kavuşmasına ve kahverengi leke görünümüne neden olan etkilerin azaltılmasına yardımcı olur. Formülündeki güçlü Vitamin C sayesinde kahverengi lekelerin görünümünü azaltır ve tekrar oluşumunu engellemeye yardımcı olurken erken yaşlanma belirtilerine karşı savaşır.
İçeriğindeki AHA/BHA konsantrasyonu C vitaminiyle birleşerek cildin daha aydınlık ve ışıltılı görünmesini sağlar.

Bioderma Pigmentbio Daily Care SPF 50+

Esthederm Esthewhite Moisturizing Daycare

Kırışıklık ve leke karşıtı gündüz kremidir. Özellikle sigara kullananlar için tavsiye edilir. Formülündeki leylak rengindeki inci tozu kusurları anında maskeler. Birkaç hafta içerisinde cildin daha parlak, daha eşit ve daha genç bir hal almasını sağlar. Pigment lekelerinin büyüklüğünü ve yoğunluğunu kalıcı olarak azaltır.

Esthederm Esthewhite Moisturizing Daycare

Nuxe Expert Anti Taches Anti Dark Spot Fluid SPF 20

Nuxe Expert Leke Karşıtı Bakım Kremi, leke problemli normal ciltler için özel olarak geliştirilmiş bakım kremidir. Leke kaynağı ne olursa olsun tüm lekelerin renginde ve büyüklüğünde gözle görülür azalma sağlar. Paraben içermeyen doğal içeriklere sahip formülü sayesinde cilt tonunu eşitler ve cilde aydınlık verir. Formülündeki SPF 20 sayesinde cildi güneşten korur ve güneş kaynaklı yeni lekelerin oluşmasını engeller.

Nuxe Expert Anti-Taches Anti Dark Spot Fluid

La Roche Posay Pigmentclar UV Krem SPF 30

Lekeli, pigment kusurları olan ve mat, düzensiz ciltler için ideal bir bakım kremidir. İçeriğindeki PhE-Resorcinol+LHA+Ginkgo+ Ferülik Asit kompleksi sayesinde lekelerin görünümünü azaltır.
La Roche Posay Pigmentclar UV Krem SPF 30 formülündeki UVA karşıtı koruma sayesinde cildi güneşin zararlı etkilerinden korur. Cilde anında aydınlık ve canlı bir görünüm kazandırır.

La Roche Posay Pigmentclar UV Krem SPF 30

5. Adım: Güneş Kremi

Bizce lekeli ciltler için en iyi güneş kremi; yüksek SPF korumalı ve pigment düzeltici etken maddeleri bulunduran cilt tonunu eşitlemeye destekçi güneş kremleri. Lekeli cilt güneş kremi için sizin için seçtiklerimiz ise aşağıda:

Bioderma Photoderm M Cream SPF 50+ Golden Jel Krem

Bioderma Photoderm M Cream SPF 50+ Golden Jel Krem Lekeli ciltlerin güneşten korunması için Bioderma tarafından özel olarak üretildi. Özel formülündeki leke karşıtı koruma sağlayan aktif içerikler sayesinde görünür ışınlara ve güneşe karşı optimum koruma sağlar. Bu sayede leke riskini en aza indirerek sağlıklı cilt görünümüne kavuşmanıza yardımcı olur. 

Bioderma Photoderm M Cream SPF 50+ Golden Jel Krem

La Roche Posay Anthelios Pigment Correct Güneş Koruyucu SPF 50+ Light

Güneşe toleransı olmayan lekeli ciltler için çok yüksek güneş koruma faktörüyle cildi güneşin zararlı etkilerinden korumak için La Roche Posay tarafından özel olarak geliştirilmiş renkli güneş koruyucudur.
Geniş spektrumlu UVA/UVB koruması sağlayan formülü cilde aydınlık görünüm veren ve cilt tonunu eşitlemeyi sağlayan içeriklerle zenginleştirilmiştir.

La Roche Posay Anthelios Pigment Correct Güneş Koruyucu SPF 50+

Darphin Soleil Plaisir Sun Protective Cream SPF 50

Darphin Intral Environmental Lightweight Shield SPF 50 Uygulaması kolay, ipeksi bir cilt bakım ürünü olan Darphin Soleil Plaisir Face SPF 50 ile cildi koruyun ve daha genç görünmesine yardımcı olun. Bu eşsiz güneş koruma kremi cildinizde yağlı ve yapışkan bir his bırakman cildinizi güneşe karşı etkili bir şekilde korur. 

Darphin Soleil Plaisir Sun Protective Cream SPF 50

Esthederm Photo Regul

Esthederm Photo Regul Yüksek korumalı pigment karşıtı bronzlaştırıcı kremdir. Cilt kusurları ve ciltteki pigment lekelerini düzenleyerek daha eşit bir cilt için çalışır. Cildi her türlü güneş maruziyetinden koruyarak, güneş kaynaklı cilt problemlerinin önüne geçmeye yardımcı olur.

Esthederm Photo Regul

 Umarız Lekeli Cilt Bakım Rutini yazımız sizin rutininizi oluşturmanızda yardımcı bir yazı olabilmiştir. Daha fazla merak ettiğiniz bir şey olursa yorumlara yazabilirsiniz. :) Bu arada eğer hala okumadıysanız blogdaki diğer yazılara göz atmayı unutmayın!

Yorum Yap

Blog yorumları yayınlanmak için kontrol edilir
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için internet sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi almak için politikalarımızı inceleyin.
Bültenimize başarıyla kaydoldunuz.